Automatisering voor het MKB Neem direct contact op
0184 69 46 48
    Systeembeheer
    Applicatiebeheer
       
 

Barracuda NG Firewall

De Barracuda NG Firewall geeft IT-managers granulaire controle over applicaties omdat regels kunnen worden ingesteld met betrekking tot het doorsturen van dataverkeer via de meest effectieve transmissie-kanalen op basis van type applicatie, gebruikersprofiel, type content en geografische locatie. De nieuwe versie van het product beschikt ook over een verbeterde rapportagemodule die gedetailleerde informatie biedt over dataverkeer. Ook kan op basis van deze informatie besloten worden welke verbindingen met prioriteit bandbreedte worden toegekend en vormt daarmee een belangrijk onderdeel voor QoS-optimalisatie van bedrijfskritische applicaties.

“Andere zogenaamde ‘next-generation’ firewalls gebruiken traffic-analyse slechts om de security functies voor het blokkeren en toestaan van dataverkeer te ondersteunen”, aldus Klaus Gheri, VP product management bij Barracuda Networks’ European development center. “Maar next-generation traffic-analyse kan zoveel meer dan alleen dat. De Barracuda NG Firewall zet de geavanceerd analyse niet alleen in voor security, maar ook voor het beheren van dynamische data en WAN-optimalisatie. Dit verbetert de netwerkprestaties en –beschikbaarheid aanzienlijk, wat een belangrijk voordeel oplevert in een tijdperk waarin explosieve datagroei het uiterste vraagt van de netwerkcapaciteit. Dit plaatst de Barracuda NG Firewall in een aparte categorie, en verhoogt zijn waarde aanzienlijk voor grote bedrijven wanneer hij vergeleken wordt met concurrerende firewalls.”

Parallele beveiliging en netwerkoptimalisatie

De Barracuda NG Firewall combineert de security functies van een firewall met bandbreedtebeheer en load balancing functies op een veel consistentere manier dan eerdere next-generation firewalls. Het analyseren van datastromen op Layer 7 applicaties en het observeren van gebruikers, tijden en locaties zijn doorslaggevend voor security, maar ook voor het slim reguleren van netwerkverkeer. Ook maakt SSL-geëncrypteerde data-inspectie deel uit van de Barracuda NG Firewall modellen F200 en hoger zonder extra kosten. Deze modellen worden standaard geleverd met duurzame Solid State Drives van hoge kwaliteit.

Bedrijfsbreed beheer van sociale media

Mobiele apparaten, online applicaties, sociale netwerken en het streamen van media hebben gezorgd voor een enorme verhoging van dataverkeer op het netwerk. Dit vraagt het uiterste van de bandbreedtecapaciteit, waardoor de prestaties van bedrijfskritische applicaties verminderen. De Barracuda NG Firewall geeft bedrijven de mogelijkheid om voorrang te geven aan dataverkeer, door de toegang tot niet-zakelijke websites en applicaties te beperken, zelfs wanneer die geëncrypteerd zijn.

Hogere prestaties, lagere kosten

Door de combinatie van next-generation security en aangepaste WAN-routing kan de Barracuda NG Firewall beschikbare bandbreedte dynamisch toewijzen aan verschillende links gebaseerd op gebruiker, locatie, applicatie en content. Dit houdt de belangrijkste maar ook dure verbindingen vrij voor kritische bedrijfsapplicaties, terwijl de responstijd aanzienlijk wordt verminderd en extra bandbreedte wordt vrijgemaakt. Het concept van geïntegreerde WAN-optimalisatie, gekoppeld aan consistent en gecentraliseerd beheer, draagt bij aan de verlaging van operationele kosten. Dit geldt vooral voor bedrijven die opereren op verschillende locaties.

Barracuda Webfilter

Volledig geïntegreerde contentfilter en bescherming tegen malware

De Barracuda Web Filter is een complete oplossing voor het filteren van content en het blokkeren van applicaties waarmee de naleving van beleidsregels voor internetgebruik kan worden afgedwongen. De Barracuda Web Filter wordt geleverd met krachtige, bekroonde bescherming tegen spyware en virussen.

De mogelijkheden van Barracuda Web Filter:

  • Blokkeert toegang tot websites op basis van domein, URL-patroon, of inhoudscategorie
  • Blokkeert downloads op basis van het bestandstype
  • Blokkeert toepassingen voor internettoegang, inclusief IM, muziekservices, en software updateprogramma's
  • Wordt geïntegreerd in "safesearch"-filters die in populaire afbeeldingenzoekmachines zijn ingebouwd
  • Biedt geïntegreerde gateway- en desktop spyware-bescherming

Flexibele, alomvattende bescherming

De Barracuda Web Filter is ontwikkeld voor gebruik in het bedrijfsleven. Organisaties kunnen eigen beleidsregels opstellen voor bepaalde gebruikers en groepen voor meerdere tijdzones. De Barracuda Web Filter kan worden geïntegreerd in populaire LDAP directory servers zoals Microsoft Active Directory voor zowel authenticatie als informatie over groepslidmaatschap.

Met webbeveiliging op het niveau van de gateway voorkomt de Barracuda Web Filter infecties: nieuwe spyware en virussen worden meteen onderschept als deze proberen het netwerk binnen te dringen. Geïnfecteerde machines worden gelijk aangepakt. Dat is mogelijk omdat spyware bedrijfsbreed kan worden gedetecteerd en verwijderd zonder dat op elke machine in het netwerk clientsoftware hoeft te worden geïnstalleerd.

        Direct contact opnemen >