Automatisering voor het MKB Neem direct contact op
0184 69 46 48
    Systeembeheer
    Applicatiebeheer
       
 

Backup en Disaster recovery

Backup & Disaster Recovery voorkomt downtime, verzorgt om de 5 minuten volledige systeem backups en herstelt uw server binnen enkele minuten. Spreekt dit u aan? Lees dan beslist verder over Backup & Disaster Recovery!

Potentiële gevaren zonder Backup & Disaster Recovery:

  • Gegevensverlies van e-mails en documenten
  • Volledige servercrash
  • Brand, storm of natuurschade
  • Diefstal
  • Mislukte en/of onvolledige backups

Wat Backup & Disaster Recovery eraan doet:

  • Volledige systeem backups om de 5 minuten
  • Snel en betrouwbaar systeemherstel
  • Replicatie naar de “Cloud”
  • Uitwijkserver binnen 15 minuten
  • Bewaken van het volledige backupproces

Uitval van ICT slecht voor de productiviteit

Uitval van ICT voorzieningen heeft ongewenste gevolgen ten aanzien van productiviteit. Vervanging van hardware wordt vaak gezien als een verzekering voor de continuïteit van ICT voorzieningen, echter is niets van dit alles waar. Want stelt u zich eens de volgende vraag: “Hoe lang duurt het om een server te herstellen?” en: “Wanneer is dat voor het laatst getest?”

Organisaties niet berekend op calamiteiten

Uit diverse onderzoeken blijkt dat veel organisaties in geval van een calamiteit niet in staat zijn om binnen het geformuleerde “Recovery Time Objective” (de tijd hoe lang het duurt om van een calamiteit te herstellen) de ICT voorzieningen te herstellen. Beter gezegd, dergelijke Backup & Disaster Recovery plannen ontbreken vrijwel altijd. En wat is eigenlijk de reden hiervoor? De aanname dat zulke maatregelen te duur zijn.

Investeringen worden uitgesteld

Door de economische crisis stellen veel organisaties omwille van hoge investeringen server vervanging uit. En geef ze eens ongelijk, hardware fabrikanten prediken dat hun producten duurzaam zijn en een langere levensduur hebben. Bovendien blijft het niet alleen bij de aanschaf van nieuwe hardware, duizenden euro’s voor software- en installatiekosten maken het totale bedrag nog veel groter.

Het blijven gebruiken van bestaande hardware kent echter ook zijn nadelen, garanties verlopen en de risico’s op hardwarefalen nemen toe. Dit zet de bedrijfscontinuïteit onder druk en kan ongekende schade tot zelfs faillissement met zich meebrengen.

Backup & Disaster Recovery: de totaaloplossing

Backup & Disaster Recovery (BDR) werkt downtime vermijdend. Om de 5 minuten worden volledige systeem backups gemaakt (zowel Windows als Linux) en het complete backupproces wordt van A tot Z door Backup & Disaster Recovery gemanaged. In geval van een calamiteit starten wij automatisch het Backup & Disaster Recovery systeemherstel waardoor u zich zorgeloos op de corebusiness kunt richten.

Wat zou u ervan vinden als Backup & Disaster Recovery al vanaf € 129,95 per server en € 64,95 per werkstation/maand verkrijgbaar is? Interessant? Zoek dan niet verder en neem contact met ons op!

De werking van Backup & Disaster Recovery

Op locatie wordt een Backup & Disaster Recovery Server geïnstalleerd, backups worden om de 5 minuten gemaakt en naar onze “Cloud” gekopieerd. Hierdoor wordt backup data geografisch gescheiden.

Bent u een enkel bestand of e-mail kwijt? Dit herstellen wij eenvoudig op afstand. Wilt u dit liever zelf doen? Met de geïnstalleerde hulpprogramma’s is dat snel en eenvoudig geregeld. En wat als er een servercrash plaatsvindt? Geen enkel probleem, volledige systemen herstellen wij binnen enkele minuten naar originele, alternatieve of virtuele hardware. Met Backup & Disaster Recovery bent u dus continu goed beschermd.

Bedrijfscontinuïteit

Mocht er onverhoopt toch iets misgaan met uw server(s), dan dient de Backup & Disaster Recovery server  als uitwijk systeem. Door gebruik te maken van de laatste technologieën zijn wij  in staat om op afstand een volledig systeem binnen 15 minuten virtueel op te starten. Hierdoor wordt de bedrijfscontinuïteit van uw organisatie gewaarborgd.

Voor maximale bedrijfscontinuïteit bieden wij de mogelijkheid om een virtuele kopie van uw productieserver(s) “standby” te laten staan en deze op regelmatige basis te testen. Bent u overtuigd van onze Backup & Disaster Recovery  en wenst u meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Tarieven

Backup & Disaster Recovery is maandelijks al verkrijgbaar vanaf € 129,95 per server en € 64,95 per werkstation. Onze oplossing is echter op maat.

Aan de hand van een gratis vooranalyse verstrekken wij een praktisch en helder advies. Dit gesprek vormt de basis voor een maatwerk oplossing en uiteraard uw budget bepaling. Indien uw interesse concreet is, starten we het Business Continuity Traject en maken we samen een plan van aanpak (PvA) om de Backup & Disaster Recovery oplossing voor uw organisatie gereed te maken.

Neem nu contact op over Backup & Disaster Recovery.

        Direct contact opnemen >